Boeken

Nieuwe en minder nieuwe kinderboeken, warm aanbevolen (of net niet).

Nieuws

Het reilen en zeilen in de wereld van het kinderboek en de leesbevordering.

Ons gedacht

Onze mening over wat er gebeurt in de kinderboekenwereld, genuanceerd én ongezouten.

Elders gelezen

Lezenswaardige artikelen, opmerkelijke websites, kortom: alles wat u gezien moet hebben.

Extra

Wedstrijden, oproepen, leuke wetenswaardigheden, en meer ditjes en datjes.

Home » Elders gelezen, Warmmaker

Prikkelende Dagen

Door op 09/09/2009 – 12:17Geen reacties

Zoals beloofd: meer over de krant van De Dagen.

De Dagen is een kunstcollectief dat muziek, woord en beeld wil delen met kinderen en volwassenen. De artistieke leiding is in handen van Silvie Moors, geen onbekende in de wereld van het kinderboek, maar ook niet in die van de muziek. In de korte tijd dat De Dagen bestaat, werden al projecten opgezet rond boeken van onder meer Sara Fanelli, Wolf Erlbruch, Carll Cneut en Paul Verrept en werd gewerkt met André Sollie, Jan Simoen en Edward van de Vendel. U merkt het: De Dagen is er eentje om in de gaten te houden.

Onlangs verscheen de eerste krant van De Dagen. Want om programmatoren warm te maken voor hun voorstellingen, grijpt het collectief niet naar kleurrijke brochures en hippe flyers. In een heuse, bijzonder mooi ogende ’cultuurkrant’ komt, door middel van zes interviews (met kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen, Kinderconsul en illustrator Gerda Dendooven, scenograaf Michiel van Cauwelaert, illustrator Isabelle Vandenabeele, dichter Rodaan Al Galidi en cultuurprogrammator Eddie Guldolf), een sterke visie op cultuur en kunst voor kinderen naar voren. Boeiend en prikkelend leesvoer.

Eentje om in de sfeer van de laatste bijdragen op Vertel eens te blijven:

‘”Cultuur” is een heel beladen woord, bijna met een vieze geur er rond. Maar zeg tegen kinderen dat ze in een donkere zaal naar een spannend verhaal gana luisteren, dan krijg je ze wel mee. Het hangt er maar van af hoe enthousiast je zelf bent, als ouder of als leerkracht. Als je zelf wild bent van wat je wil laten zien, krijg je alles verkocht.’ (Gerda Dendooven)

Meer informatie: De Dagen.

Reageer!

Reageer onderstaand, of trackback van uw eigen website. U kunt ook de reacties ontvangen via RSS.

U kunt deze HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website is Gravatar-enabled. U kunt uw eigen wereldwijd gebruikte G(lobally) R(ecognized) avatar verkrijgen op Gravatar.

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.