Boeken

Nieuwe en minder nieuwe kinderboeken, warm aanbevolen (of net niet).

Nieuws

Het reilen en zeilen in de wereld van het kinderboek en de leesbevordering.

Ons gedacht

Onze mening over wat er gebeurt in de kinderboekenwereld, genuanceerd én ongezouten.

Elders gelezen

Lezenswaardige artikelen, opmerkelijke websites, kortom: alles wat u gezien moet hebben.

Extra

Wedstrijden, oproepen, leuke wetenswaardigheden, en meer ditjes en datjes.

Home » Video

Jeugdboekenweek 2011

Door op 27/03/2011 – 23:57Eén reactie
Adobe Flash Plugin is required to see this video. Click here to download the latest version of Adobe Flash Player Plugin.

De langste week van het jaar – de Jeugdboekenweek – is ongeveer halverwege. Overal te lande zijn auteurs, illustratoren en leesbevorderaars druk in de weer om kinderen en boeken samen te brengen. Jeugdboekenweek-organisator Stichting Lezen vroeg dit jaar bovendien aan 55 auteurs en illustratoren om samen aan een geheim vervolgverhaal te schrijven en te tekenen. Hoe het verhaal dag na dag groeit kun je hier lezen.

Van het geheime vervolgverhaal wordt één groot boek gemaakt, met de handgeschreven en gesigneerde teksten van de auteurs en de prenten van de illustratoren. Dat exemplaar wordt de laatste dag van de Jeugdboekenweek, zondag 3 april, verstopt op een geheime plek. Elke dag wordt op de site van de Jeugdboekenweek een tip gegeven over die verstopplaats. Wie al die tips samen legt en het boek vindt, wint het ook!

Eén reactie »

Reageer!

Reageer onderstaand, of trackback van uw eigen website. U kunt ook de reacties ontvangen via RSS.

U kunt deze HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website is Gravatar-enabled. U kunt uw eigen wereldwijd gebruikte G(lobally) R(ecognized) avatar verkrijgen op Gravatar.

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.