Allemaal Apen van Owen Davey

Dit erg leuk kinderboek gaat over apen in het algemeen. Door het boek te lezen kom je te weten waarom apen een onbehaard zitkussen hebben op hun achterwerk of leuke weetjes zoals het feit dat java-apen onder water gaan zwemmen om op zoek te gaan naar krabben die ze kunnen opeten. Het leuke aan het boek is dat het een non-fictie boek is dat toch volledig tot de verbeelding spreekt en dat overigens volledig toegewijd is aan de apen. Het boek is niet alleen leuk om te lezen, maar is ook erg helder en zeer bevattelijk. Naast de details voor de tekst zijn het ook vooral de illustraties die in het oog springen.

Garage Gust van Leo Timmers

Leo Timmers is een gekende Brusselse prentenboekenmaker die in het verleden al enkele keren de harten veroverd heeft van heel wat kinderen. Met het boek “Garage Gust” doet hij dat opnieuw met heel veel succes. Hoofdpersonage van het boek is de grappige varkengaragist die steeds alle problemen, hoofdzakelijk te maken hebben met de carrosserie van auto’s, met de glimlach oplost. Erg leuk aan Gust is dat de garagist erg milieubewust is, iets wat kinderen voorzichtig kennis moet laten maken met het milieu en hoe we er het best mee moeten omgaan. Het boek bevat heel wat leuke afbeeldingen en illustraties, die gespreid staan over twee bladzijden, vergezeld door enkele leuke rijmende zinnetjes. Als kind wordt je ongetwijfeld erg vrolijk na het lezen van dit leuke boek.

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

Een boomhut hebben is voor een kind al een droom op zich. Maar een boomhut van maar liefst 78 verdiepingen hoog is pas echt ongelofelijk. Het kinderboek met de gelijkaardige titel “de waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen” is dan ook een erg populair kinderboek dat waarin de personages Andy en Terry centraal staan. Oorspronkelijk bestond de boomhut van Andy en Terry slechts uit 65 verdiepingen, maar ze hebben er even 13 verdiepingen bijgebouwd. In de boomhut is er een carwash, een stadion waar alle verschillende soorten balsporten gespeeld kunnen worden, een openluchtbioscoop, en nog zo veel meer. Erg leuk is dat het boek echt boordevol grappige en prachtig getekende illustraties staat. Het ideale kinderboek dus!

Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt

Er bestaan heel veel prachtige kinderboeken, maar een boek die bij heel wat ouders bovenaan de boekenplank ligt, is het boek Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt. De immens populaire boeken van Annie M.G. Schmidt bestaan al sinds 1952, maar zijn nog steeds even populair. Heel veel ouders gebruiken het boek ’s avonds als voorleesboek wanneer de kinderen gaan slapen. De illustraties in het boek vind je niet alleen in zwart-wit, maar ook in kleur, iets wat in 1952 uiteraard nog niet mogelijk was. Vooral het erg eenvoudige taalgebruik in dat in de boeken gebruikt wordt, zorgt ervoor dat de boeken een echte aanrader zijn. Zo kent iedereen tegenwoordig wel iets in de gekende stijl van Jip en Janneke.

De koe die in de boom klom van Gemma Merino

Voor kinderen is het erg belangrijk dat ze af en toe eens kunnen dromen of dat ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Het boek met als titel “de koe die in de boom klom” geeft onmiddellijk al aan dat dit boek over dat onderwerp gaat. De Spaanse auteur Gemma Merino heeft het boek geschreven omdat haar ouders altijd zeiden dat haar eigen dromen totale onzin waren. Het boek gaat over de koe Kee, dat zoals heel wat kinderen van verhalen en ontdekkingen houdt en die daardoor verschilt van haar drie zussen. De prachtige tekenstijl, ecoline en waterverf, maken de illustraties van het boek en het boek op zich erg speciaal.