YouTube video: Nijntje

Net als op televisie kun je ook op verschillende videokanalen op YouTube heel wat kindervideo’s raadplegen. Zo zijn bijna alle afleveringen van de populaire kindervriend Nijntje te bekijken op het internet. Vooral als je eens niet thuis bent en je kind toch naar Nijntje wil kijken, dan kun je de video’s van Nijntje eenvoudig bekijken op bijvoorbeeld een tablet of een smartphone. Je kan zal zich meteen een stuk beter voelen als hij z’n gekende vriendje terug bezig ziet! Naast de afleveringen van Nijntje zijn er ook nog heel wat andere afleveringen te bekijken van bijvoorbeeld Bumba of Bob de Bouwer.

YouTube video: Cutest baby dinosaurs

Deze video die gemaakt is door Discovery Channel gaat over de dinosaurussen, het ontstaan ervan, hun gedrag en nog heel wat andere zaken. Het leuke aan deze video is dat het een erg informatieve video is en dus erg leerrijk is voor kinderen. Het ontstaan van dinosaurussen is ongetwijfeld iets waar elk kind van op de hoogte moet zijn. Een leuk aspect van deze video is dat hij ook grappige baby dinosaurussen in beeld brengt, iets wat de video meteen een stuk toegankelijker maakt voor kinderen en hen tegelijk de nodige informatie zal meegeven over hoe dinosaurussen nu ontstaan zijn en hoe ze leefden.

YouTube video: DIY zelf vriendschapsarmbandjes maken

Op school leren heel wat kinderen om creatief te zijn en leren ze ook om zelf dingen te maken. Dit is erg goed voor hun ontwikkeling en dus is het ook positief als ze zelf, uit hun eigen beweging, iets kunnen maken. Met wat hulp van het internet kunnen kinderen erg eenvoudig zeer leuke dingen maken. In deze video wordt er bijvoorbeeld eenvoudig uitgelegd hoe je originele en mooie vriendschapsarmbandjes kunt maken. Zo kan zoon of dochter voor elk van zijn of haar vriendjes zelf een bandje maken. Je kind zal nog nooit zo populair geweest zijn op school! En wie weet wordt het wel een nieuwe hype!

YouTube: grappige kattenfilmpjes

Op zich lijkt een filmpje van een kat helemaal niet interessant. Maar bij heel wat kinderen doen de grappige filmpjes van katten het erg goed. Vooral de onvoorspelbaarheid van katten en hun grappige gedrag in bepaalde situaties zorgen ervoor dat heel wat kinderen hier hard mee moeten lachen. Leuk is dat kinderen door de filmpjes de katten beter leren kennen en in de werkelijkheid daardoor misschien minder snel bang zullen zijn van katten. Nog leuker is dat er op YouTube heel wat verschillende kattenfilmpjes te vinden zijn waarin de grappige avonturen van katten vastgelegd zijn. Uren plezier verzekerd!