5 tips om te kamperen met kinderen, waar moet je aan denken?

Voor kinderen is kamperen vaak één van de leukste vakantieactiviteiten. Ze ontmoeten iedere dag nieuwe vrienden, kunnen te pas en te onpas zwemmen, spelen en ravotten. Ideaal! Aangezien er veel verschillende campings zijn, is het handig om rekening te houden met een aantal aspecten van een kampeervakantie. In deze blog lees je vijf nuttige tips over kamperen met de kinderen.

© Pexels.com

1. Een geschikte camping
Voordat je een geschikte camping gaat zoeken, moet je beslissen of je voor een traditionele of een wat luxere kampeervakantie kiest. Overnachten in een tent is erg gaaf, maar misschien niet erg praktisch met kleine kinderen. Een caravan of campinghuisje biedt bovendien meer comfort en dat is voor jou, als vader of moeder, waarschijnlijk prettiger. Vervolgens moet je nagaan welke campingvoorzieningen voor jullie gezin onmisbaar zijn. Kinderen maken hun kleren snel vuil, waardoor het handig is als jouw camping een wasserette heeft. Zo hoef je geen koffers met extra kleding mee te sjouwen. Voor de kinderen is het belangrijk dat er op de camping een speelplaats is, en ook dat ze lekker kunnen zwemmen in een zwembad. Deze faciliteiten mogen simpelweg niet ontbreken op de camping waar je met jouw kinderen vakantie gaat vieren!

2. Sanitaire voorzieningen
Zorg ervoor dat je een kampeerplaats hebt die dicht bij de douches en toiletten is. Voor kinderen die (nog) niet zindelijk zijn, is het vervelend om ’s nachts ver te moeten lopen naar het toilet. Is de wc erg ver weg? Neem dan een emmer of potje mee waarop je jonge zoon of dochter ’s nachts kan plassen. Houd er rekening mee dat je zoon of dochter een ongelukje kan krijgen. In deze situatie is het handig om voldoende lakens bij je te hebben.

3. Perfecte standplaats
Heb je erg jonge kinderen bij je op vakantie? Dan is het een goede keuze om een standplaats in de schaduw te reserveren, want met name jonge kinderen moeten goed beschermd worden tegen de zon. Daarnaast is het aan te raden om een standplek te kiezen die niet dicht bij het water is. Zo voorkom je onveilige situaties voor je jonge zoon of dochter. Voor de wat oudere kinderen is het prettig om dicht bij de speelplaatsen of het zwembad te staan. Hoe dichter bij, hoe beter!

4. Locatie van de camping
Bij het kiezen van een camping moet je je realiseren dat je vanaf de camping regelmatig ergens anders heen zult reizen, bijvoorbeeld naar een gezellige stad, de supermarkt of een familiepark. Als de camping die jij kiest op een heel afgelegen plek ligt, is de stap om eropuit te gaan veel groter. Bovendien moet je je afvragen of de kinderen het fijn vinden om steeds lang in de auto te moeten zitten. Kies daarom een centraal gelegen camping in een omgeving waar veel te doen is.

5. Favoriete knuffelbeesten en speelgoed
Op vakantie is het voor een kind fijn om iets herkenbaars van thuis mee te hebben. Bijna ieder kind heeft wel een favoriet knuffelbeest of stuk speelgoed. Laat je kind zijn of haar favoriete spullen meenemen, zodat ze deze niet missen als ze op vakantie zijn!

Overtuigd van onze tips? Check eens op Campz.be wat voor leuks je kan kiezen voor een heerlijke kampeervakantie.

Zo pak je een citytrip met je kids aan

Bij heel veel mensen zijn kinderen het signaal om niet langer avontuurlijke reizen te doen, maar om een traditionele zon- of strandvakantie te doen. Toch kun je nog steeds, ook met kinderen, leuke reizen doen die erg avontuurlijk kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan een citytrip die je kunt boeken via de website van Neckermann naar een Europese hoofdstad. Het grote voordeel van een citytrip is dat het een vakantie is die minder geld kost in vergelijking met een andere vakantie. Zeker wanneer je gebruik maakt van een kortingscode van Neckermann kun je al voor een relatief goedkope prijs op reis gaan.

Lees Verder “Zo pak je een citytrip met je kids aan”

Ik ga op reis met mijn kinderen en neem mee…

Je kent het gevoel wel wanneer je een reis geboekt hebt bij Neckermann. Het gedacht alleen dat je binnenkort op reis vertrekt en ergens zal vertoeven en helemaal tot rust kan komen, maakt je al helemaal blij. Maar voor je vertrekt moet je natuurlijk nog eerst je koffer maken. Zeker wanneer je op reis gaat met je kinderen moet je aan heel wat dingen denken die je wel en niet mee zal nemen op reis. Op het internet circuleren er heel wat verschillende checklists die aangeven wat je wel en niet moet meenemen wanneer je op reis gaat met je kind.

Lees Verder “Ik ga op reis met mijn kinderen en neem mee…”