Handige tips voor vakanties met kinderen

Op reis gaan met je kinderen lijkt op het eerste zicht erg leuk, en dat is het natuurlijk ook wel, maar wanneer je op reis gaat met je kinderen komt er heel wat meer bij kijken dan wanneer je met z’n tweetjes op reis gaat. Kinderen vragen namelijk speciale aandacht voor, tijdens en na het reizen.

Zeker wanneer je voor de eerste keer samen met je kind(eren) op reis gaat is het belangrijk dat je met enkele zaken rekening houdt. Het leuke is dat je samen met je kind(eren) zowel met de auto, het vliegtuig of de boot op reis kunt gaan.

Bovendien kun je door gebruik te maken van een kortingscode voor Neckermann erg goedkoop op reis gaan, ook wanneer je kinderen jou vergezellen.

Kies de juiste bestemming

Alles begint uiteraard met het kiezen van een leuke vakantiebestemming. Als je als ouders alleen op reis gaat, dan kun je al eens een andere bestemming kiezen. Zeker wanneer je zelf al heel wat gereisd hebt, is het leuk om af en toe eens een andere bestemming te kiezen, ver weg of net dichtbij.

Maar wanneer je op reis gaat met je kind(eren), dan moet je echt wel rekening houden met de bestemming waar je heen wil gaan. Zo kies je best voor een bestemming die niet al te ver van je vertrekplaats ligt. Op die manier hoef je minder lang op het vliegtuig te zitten en zal je kind zich minder snel vervelen.

Zeker wanneer het voor je kind de eerste vliegervaring is, dan kan het goed zijn om voor een bestemming dichtbij te kiezen. Voorbeelden van zo’n bestemmingen zijn de Balearen, de Spaanse Costa’s, …

Kies voor een kindvriendelijk hotel

Wanneer je een reis boekt via bijvoorbeeld de website van Neckermann, dan zal je ongetwijfeld al de verschillende icoontjes opgemerkt hebben bij de verschillende hotels. Deze hebben allemaal een bepaalde betekenis. Zo staan er bij bepaalde hotels icoontjes om aan te geven dat dit een kindvriendelijke hotel is, waar kinderen dus welkom zijn. Maar kindvriendelijke hotels hebben ook een aangepast animatieschema voor kinderen dat bestaat uit heel wat leuke activiteiten.

Bereid je goed voor

Als je met je kind op reis gaat, dan is een goede voorbereiding zeker geen overbodige luxe. Zo check je best op voorhand eens wat er allemaal te doen is in en rond het hotel waar je zal verblijven. Op die manier kun je op voorhand al eens bekijken welke activiteiten je zeker wil doen en waar je eventueel iets kunt eten. Neem zeker ook genoeg dingen mee waar je kind zich mee kan bezighouden. Dit kunnen bijvoorbeeld een kleurboekje, een stickerboekje, speelgoed of nog iets anders zijn.

Water = pret gegarandeerd

Op vakantie gaan betekent ontspannen. Ook voor kinderen is het belangrijk dat ze zich tijdens hun vakantie kunnen ontspannen en leuke dingen kunnen doen. Wat is er dan leuker dan zich op een zonnige dag helemaal uitleven in een waterpark? Op de website van Neckermann vind je heel wat hotels met een bijhorend waterpark.

Zoek de promoties

Het is vanzelfsprekend dat op reis gaan met kinderen iets meer zal kosten dan wanneer je bijvoorbeeld met z’n tweetjes op reis gaat. Eerst en vooral is er al het extra vliegticket dat je moet betalen en uiteraard zijn er ook nog de uitgaven ter plekke. Maar wat je wel kan doen is actief op zoek gaan naar promoties of kortingen. Of je kunt ook gewoon gebruik maken een kortingscode van Neckermann nog goedkoper je reis te boeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *