Ik ga op reis met mijn kinderen en neem mee…

Je kent het gevoel wel wanneer je een reis geboekt hebt bij Neckermann. Het gedacht alleen dat je binnenkort op reis vertrekt en ergens zal vertoeven en helemaal tot rust kan komen, maakt je al helemaal blij. Maar voor je vertrekt moet je natuurlijk nog eerst je koffer maken. Zeker wanneer je op reis gaat met je kinderen moet je aan heel wat dingen denken die je wel en niet mee zal nemen op reis. Op het internet circuleren er heel wat verschillende checklists die aangeven wat je wel en niet moet meenemen wanneer je op reis gaat met je kind.

Maar deze checklists zijn nooit helemaal compleet en bovendien hangt de inhoud van zo’n checklist ook af van de soort vakantie en de bestemming. Wij zetten alvast enkele zaken op een rijtje die je altijd moet meenemen in je reiskoffer als je op reis gaat met je kind(eren).

Kids-ID

Sinds enkele jaren is de Kids-ID een geldig en bovendien een verplicht reisdocument voor kinderen jonger dan 12 jaar. Zo’n Kids-ID kun je aanvragen in het stadhuis van je gemeente en kost ongeveer €6,10. Omdat het nog relatief nieuw is, durven heel wat mensen dit wel eens vergeten.

Zwemluiers

Vooral voor kinderen die nog niet zindelijk zijn, is een zwemluier geen overbodige luxe. Bovendien is het dragen van een zwemluier voor kinderen die nog niet zindelijk zijn ook gewoon verplicht. Als je een week op reis gaat, dan neem je best minstens zeven zwemluiers mee, onder het motto “beter te veel dan te weinig”.

Babyvoeding

Wanneer je ergens op reis bent en in een hotel verblijft, dan kan het zijn dat je kind het eten van het hotel niet lust of dat je kind gewoon nood heeft aan babyvoeding. Hou wel steeds rekeningen met de beperkingen die opgelegd zijn betreffende de vloeistoffen die je mag meenemen in je handbagage.

Kinderwagen

Wanneer je in België gaat wandelen met je kinderen, dan neem je toch ook de kinderwagen mee? Wel, deze neem je best ook mee op reis. Op reis ga je hoogstwaarschijnlijk wel eens wandelen, of zelfs misschien meerdere keren, dan komt een kinderwagen echt wel van pas. Een kinderwagen kun je, afhankelijk van de grootte, meenemen als handbagage of eventueel inchecken als ruimbagage.

Tip: ga vooraleer je je vakantie boekt op zoek naar kortingen en / of promoties op de website van Neckermann. Of gebruik gewoon een kortingscode van Neckermann om je reis nog goedkoper te boeken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *