Zo pak je een citytrip met je kids aan

Bij heel veel mensen zijn kinderen het signaal om niet langer avontuurlijke reizen te doen, maar om een traditionele zon- of strandvakantie te doen. Toch kun je nog steeds, ook met kinderen, leuke reizen doen die erg avontuurlijk kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan een citytrip die je kunt boeken via de website van Neckermann naar een Europese hoofdstad. Het grote voordeel van een citytrip is dat het een vakantie is die minder geld kost in vergelijking met een andere vakantie. Zeker wanneer je gebruik maakt van een kortingscode van Neckermann kun je al voor een relatief goedkope prijs op reis gaan.

Je zal er ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie beleven, en je kinderen zullen kennismaken met een nieuwe cultuur en heel wat nieuwe dingen leren kennen. Maar hoe pak je nu een citytrip met kinderen het beste aan?

Hou rekening met de bestemming

Niet alle bestemmingen zijn “kindvriendelijk”. Hiermee bedoelen we dat kinderen niet alle bestemmingen even leuk zullen vinden en dat er op sommige bestemmingen weinig dingen te doen zijn die aantrekkelijk zijn voor kinderen.

Raadpleeg het internet

Eenmaal ter plekke zal je op de plaats waar je verblijft ongetwijfeld gebruik kunnen maken van een internetverbinding. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld dingen wil opzoeken zoals activiteiten in de buurt of leuke adresjes om ergens te gaan eten.

Reserveer je restaurant op voorhand

Een eerste reden waarom je je restaurant best op voorhand reserveert, is omdat je het niet wil meemaken dat je nergens meer binnengeraakt omdat er nergens meer een tafel beschikbaar is voor vier of vijf personen. Een tweede reden is dat je het je kinderen niet wil aandoen om ’s avonds laat nog met je kinderen op zoek te gaan naar een restaurant. Zeker niet als ze grote honger hebben.

Regelmaat is belangrijk

Voor sommige mensen kan dit erg saai klinken, maar vooral voor kinderen is regelmaat erg belangrijk. Regelmaat in je dagelijkse planning op reis zorgt bij kinderen voor herkenning, waardoor alles een stuk vlotter zal verlopen.

Vergeet je kinderen niet te belonen

Na een lange dag met waarschijnlijk enkele museumbezoeken, waar kinderen niet echt in geïnteresseerd zijn, is het een goed idee om je kinderen te belonen voor hun inzet. Dit kan op reis bijvoorbeeld met een verfrissend ijsje of met iets waar ze al lang naar uitkijken (bezoek brengen aan iets, strand, zwembad, …).

Enkele leuke citytrips met kinderen

  • Londen
  • Parijs
  • Rome
  • Amsterdam
  • Lissabon

Deze vijf bestemmingen zijn erg leuke bestemmingen waar er heel wat verschillende dingen te doen zijn, ook voor kinderen. Een citytrip naar één van deze vijf bestemmingen boek je snel en eenvoudig via de website van Neckermann.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *