13 juni 2024

Waarom hardlopen dé ideale sport is

Hardlopen: you love it or you hate it. Toch is hardlopen nog altijd één van de meest populaire sporten. Het wordt gedaan door mensen van allerlei leeftijden, door amateurs én professionals. Wil jij weten waarom hardlopen zo geliefd is en uitzoeken of het misschien ook iets voor jou is? Lees dan deze blogpost!

Voor iedereen toegankelijk

Hardlopen wordt gedaan door miljoenen mensen over de gehele wereld. Het fijne aan hardlopen is dat je het bijna overal kunt doen. Zo kun je een rondje gaan hardlopen door je wijk, in een park, in het bos of in de stad. Je kunt het zo gek nog niet bedenken! Dit maakt hardlopen zeer makkelijk uit te voeren en dus toegankelijk.

Hardlopen: goed voor lichaam én geest!

Ook is sporten in de buitenlucht goed voor je! Vooral hardlopen in de ochtend doet wonderen. Wist je dat de lucht in de ochtend heel veel blauw licht bevat? Dit blauwe licht zorgt ervoor dat de aanmaak van melatonine wordt geremd en dat zorgt ervoor dat je slaperige gevoel snel verdwijnt. Zo begin je de dag fris en fruitig! Verder maakt de buitenlucht je kalmer en blijer. Dit werkt zeer goed op je humeur. Daarnaast zijn mensen die lekker buiten sporten, minder vaak ziek. Wanneer je binnen sport, krijg je eerder te maken met virussen en bacteriën van anderen. Ook heb je tijdens het buiten sporten meer kans dat je vitamine D opneemt door het zonlicht.

Met hardlopen geef je je gezondheid een boost. Het is de ideale sport om een goede conditie te kweken en te behouden. Mensen die hardlopen voelen zich vaak topfit! En wie wil dit gevoel nou niet ervaren? Met hardlopen kun je ook aardig wat calorieën verliezen. Zo is het ook een ideale optie voor mensen die wat kilo’s willen kwijtraken. De zomer komt er immers alweer langzaam aan, heb jij al een Summer Body?

Wat heb je nodig om te gaan hardlopen?

Ben jij overtuigd en wil je zelf proberen of het iets voor je is? Dan kun je het beste beginnen met de spullen die je al in huis hebt. Kom je er na een aantal keren achter dat je het hardlopen graag wilt voorzetten? Dan zou ik pas goede spullen aanschaffen. Wat je niet mag vergeten zijn goede hardloopschoenen! Bijvoorbeeld de Saucony Guide 16 of kijk naar een ander model uit het assortiment van Saucony. Hiermee kom je al een heel eind. Daarnaast kun je kijken naar sportkleding die je lichaamstemperatuur goed blijft reguleren, vooral wanneer het regent of erg koud is, is dit belangrijk. Heel veel succes!