25 juli 2024

De twee populairste steden voor je weekendje weg in België

Ben jij inmiddels alweer toe aan vakantie? Gelukkig voor jou is december niet ver weg. Geniet de komende feestdagen extra van je vrije dagen, door een weekendje weg te plannen. Door deze minivakantie laad jij weer helemaal op! Een goede tip in België is om een leuke kerstmarkt mee te pakken. Is dit niet helemaal je ding? België heeft je nog veel meer te bieden! In deze blogpost bespreken we de leukste Vlaamse steden als bestemming voor je weekendje weg.

Het gezellige Antwerpen

België is een veelzijdig land vol met knusse steden, lekker eten, smakelijke biertjes en mooie natuur. Voor de natuur moet je je begeven naar de Ardennen. Wanneer je voor je tripje meer op zoek bent naar cultuur, historie, leuke winkels en lekker eten, kun je het beste naar een van de steden gaan die we met je gaan bespreken.

Allereerst bespreken we Antwerpen. Antwerpen is altijd een goed idee, of je nu een dagje gaat of een heel weekend, in deze stad zul je je prima vermaken! In Antwerpen is genoeg architectuur te bewonderen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij ’t eilandje. Dit is een modern havenkwartier vol met leuke gebouwen om te bezichtigen. Voor de liefhebbers van shoppen, kun je terecht bij de Meir. Hier zitten de bekendere winkelketens gevestigd. Wanneer je budget wat hoger ligt, kun je naar Quartier Latin. Ook heeft Antwerpen genoeg keuze aan horecagelegenheden en zijn er veel nette hotels.

De geschiedenis van Brugge

Brugge is er voor de liefhebbers van historische gebouwen en cultuur. Zo staat de gehele binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is zeer compact, dus alles van de stad is goed te bezichtigen in één dag, al is het geen straf om hier langer te verblijven. Brugge kent vele knusse restaurants die een romantische uitstraling hebben. De stad wordt ook wel eens het “Venetië van het noorden” genoemd. Dit komt door alle kleine kanaaltjes die zich over de gehele binnenstad bevinden. Nog mooier zijn de romantische bruggetjes. Het is aan te raden om Brugge ook vanaf het water te ontdekken, dit kun je doen via een rondvaart.

Wanneer je in Brugge wilt shoppen, is een goede tip om ook eens de kleinere straatjes in te lopen, hier vind je vaak allerlei unieke winkels. Sluit je dag af met een lekker biertje op het terras. Wanneer je niet zo goed met alcohol om kunt gaan, bijvoorbeeld omdat je vroeger wel eens aan binge drinken deed, kun je alcohol soms maar beter helemaal vermijden. Zo is het makkelijker om niet terug te vallen in oude gewoontes.

Geef een reactie